Mat & vin

Mat och vin i kombination

Food & Wineservice kan erbjuda olika smakprovningar. Det finns många olika varianter på provningar, det spelar ingen roll om ni kan allt eller inget om mat och vin. Vi sätter ihop ett tema med menyförslag utifrån era önskemål. Food & Wineservice kan erbjuda olika smakprovningar. Det finns många olika varianter på provningar, det spelar ingen roll om ni kan allt eller inget om mat och vin. Vi sätter ihop ett tema med menyförslag utifrån era önskemål.

Vin

Det finns många sätt att utforska vin på och det kan göras via område, land, druva eller mat och vin i kombination. Nedan finns några förslag på arrangemang vi kan erbjuda. Alla meny- och prisförslag anpassas enligt kundens önskemål.

Vinkurs steg 1

Introduktion till att prova vin. Ni lär er provningsmetodik samt hur man bedömer och beskriver grundsmakerna. I druvprovning provar vi klassiska druvsorter, lär oss kännetecknen på de vanligaste gröna och blå druvsorterna.

Vinkurs steg 2

Temaprovningar som till exempel en druvas flera ursprung eller samma druva från olika områden. Vi jämför en och samma druva från olika länder och bedömer dess likheter och olikheter.

Vinprovningar

Här finns obegränsat med förslag, till exempel ett ursprung flera druvsorter. Vi provar olika vinstilar och druvsorter som är väldigt typiska för ett område eller land, till exempel Rioja, Amarone eller Australien. Vi provar också årgångar där vi till exempel jämför ett vin i olika årgångar.