Lokalproducerade råvaror i Dalarna

Ett besök på Prioleva i Stora Skedvi, det kommer nog att bli vårt gastronomiska centrum runt Falun och Borlänge. Butiken – Visthusboden med delikatesser från trakten och andra bra leverantörer samt kött från det egna slakteriet där djuren från de närmaste gårdar slaktas.

Matkassen med bra råvaror som levereras till hushållen runtomkring.

I gamla Vikabröds lokaler byggs nu nya vedeldade ugnar upp där kommer det att handgräddas bröd som blir som Vikabröd en gång smakade. Det “nya” knäckebrödet kommer att heta Skedvibröd.

Skedvibygden anordnar matsafari och vi fick ett intressant besök på Roslunds potatisodling samt Forsa gård med deras kravmärkta grisar.

Det finns även ett bageri som jobbar med surdeg och har öppet dygnet runt. Vi hann tyvärr inte med att besöka men kommer snart att besöka surdegsbageriet.

Tanken med besöket är att snabbt kunna hitta lokalproducerade råvaror inför olika beställningar och event med olika krav och förväntningar. Det finns många mycket bra råvaror i hela Dalarna som vi använder i våra olika uppdrag. Återkommer till en del andra producenter senare.

Kommentarer är stängda.